Erasmus van Rotterdam – nieuwe stadswandeling

Rotterdam is sinds april een nieuwe stadswandeling over Erasmus rijker. 

In 2008 verscheen een eerste papieren versie, gemaakt door onze stichting. Deze wandeling was binnen 2 jaar uitverkocht.

Sinds 2022 kan er een Erasmusroute met een audio worden gewandeld. Deze route “neemt je mee door Rotterdam en laat je allerlei plekken zien die herinneren aan de bekende filosoof Desiderius Erasmus” – ingesproken door Hugo Borst.

Hiervoor download u de gratis app www.rotterdamroutes.nl  

En nu is er een zeer interessante en mooie tweede papieren uitgave, die u meeneemt in het bijzondere leven van de grootste Rotterdammer aller tijden.

De plattegrond op deze Erasmuswandeling begint in het Centraal Station en voert u via Kruisplein, Stadhuisplein, Grotekerkplein en Bgm van Walsumweg naar de plek waar Eras-=mus’ standbeeld van 1622 tot 1943 stond: op de toenmalige Grote Markt (nu naast de Markthal, binnen het bouwterrein van het woongebouw  RottaNova). Zo komt u “langs alle kunstwerken en uitspraken die er van Erasmus in het centrum te vinden zijn”. Met uitgebrei-de informatie over zijn leven, de tijd waarin hij leefde en zijn werken, gelardeerd met interessante en leuke wetenswaardigheden en veel foto’s. Aan deze mooie wandelroute is veel zorg besteed en het nodige onderzoek voor verricht.

De uitgave is tweetalig (NL/Engels) en kost € 9,95. Te koop bij de Laurenskerk, het Rotter-dams Warenhuis, het NAI en bij de boekhandels Donner, van Gennep, Maximus, Amesz, Bosch&DeJong en bij Voorlopig en Walgenbach Art & Books. Bij aankoop van meerdere wandelingen krijgt u korting: 1 ex = € 10,-, 10 ex = € 65,- (6,50 p/st), 20 ex =  €120,- (6,- euro p/st), 50 ex = € 250,-  (5,- p/st).  Bestellen kan via anne@bakker.info