Erasmus Collection Fellowship

Het Erasmus of Rotterdam Research Centre (ERRC) en de Bibliotheek Rotterdam hebben onlangs een nieuwe samenwerking (fellowship) gelanceerd met betrekking tot de unieke Erasmuscollectie die in de bibliotheek wordt bewaard. Geïnteresseerde wetenschappers kunnen vanaf nu solliciteren naar deze functie.

Samen met de EUR heeft dr John Tholen (conservator erfgoedcollecties bibliotheek  Rotterdam) vanuit de Erasmuscollectie een onderzoeksbeurs in het leven geroepen, het Erasmus Collection Fellowship. Sinds kort is internationaal met het RSA (Renaissence Society of America) een oproep verspreid om hierop te solliciteren.  

Zie hier: www.rsa.org/news/news.asp

De Openbare Bibliotheek Rotterdam herbergt ’s werelds grootste Erasmuscollectie die teruggaat tot 1604. De collectie omvat meer dan 3000 vroegmoderne edities van Erasmus’ werken en handgeschreven brieven, en een uitgebreid scala aan moderne vertalingen, edities, artikelen en boeken gerelateerd aan Erasmus en zijn receptie van de 16e eeuw tot heden. Dit biedt een unieke kans voor junior en senior onderzoekers om zich bezig te houden met Erasmus Studies in het kader van (neo-latijnse) filologie, filosofie, typografie, boekgeschiedenis, Renaissance Studies en aanverwanten velden.

Het ERRC en de Openbare Bibliotheek Rotterdam willen internationale onderzoekers faciliteren om ’s werelds grootste Erasmus Collectie te bestuderen. 

Wetenschappers van over de hele wereld worden uitgenodigd om zich aan te melden voor een Erasmus Collection Fellowship en deel te nemen aan onderzoek met betrekking tot de Collectie. Geïnteresseerde academici, journalisten en onafhankelijke onderzoekers worden aangemoedigd om voor 1 april te solliciteren.
Voor meer informatie over de aanvraag

zie: https://www.eur.nl/en/esphil/erasmus-collection-fellowship