Dwarsdoorhethartpad wandeling

Het dwarsdoorhethartpad kan een pelgrimsroute zijn voor de moderne wandelaar. Pelgrimeren met een filosofische tint en bedevaart naar de grote denkers en humanistische grondleggers.

Dwarsdoorhethartpad is het nieuwste pelgrimspad dat wordt toegevoegd aan de hoeveelheid wandelpaden die er al zijn in Nederland. De route van het pad loopt vanuit Utrecht – dwars door het Groene Hart – naar Rotterdam, een pelgrimage naar het standbeeld van Erasmus. Lof der Zotheid is zijn belangrijkste oeuvre, een beschouwing van de dwaasheden die men-sen kunnen begaan in overheden en bestuur, maar ook in onderlinge relaties.

Pedagoog, jurist en humanist mr drs G.M. van Duin heeft het idee van dit pelgrimspad geëffectueerd uitgaande van het feit dat de moderne pelgrim behoefte heeft aan nadenkertjes tijdens het wandelen. Voorts kan een gesloten hart of een gebroken hart, weer geheeld worden of geopend tijdens een wandelpelgrimage – als de beschreven opdrachten ook worden uitgevoerd.

Het dwarsdoorhethartpad is alleen of met meerderen te lopen aan de hand van de routebeschrijvingen. Het is verdeeld in enkele etappes van 15 tot 20 kilometer en elke etappe is ook apart te lopen. Het geheel voert dwars door het Groene hart van Naderland en wellicht dwars door ieders hart.

Het wandelboekje met beschrijving van de route en de opdrachten is te bestellen bij de webshop van www.mijnbestseller.nl en voorts via de webshops van alle boekhandels, alsook bij bol.com.