Lof der Geneeskunst


14e jaarlijkse lezing in het Erasmus Medisch Centrum. Dit jaar met het thema: Maatwerk in de geneeskunde / Kleine schaal, grote impact.

Innovaties in de gezondszorg zijn steeds meer te vinden op het snijvlak van de geneeskunde, de biomedische en natuurwetenschappen en technologie. Voor het Erasmus MC is dit een goede reden om de samenwerking met de TU Delft te intensiveren.In deze editie van de Lof der Geneeskunst laten topwetenschappers van het Erasmus MC en de TU Delft zien hoe fundamenteel onderzoek op het niveau van moleculen (nanoschaal) kan leiden tot het begrijpen van ziekten, verbeteringen in de diagnostiek en behandeling van patiënten.

Programma:
Publiekslezingen door Marileen Dogterom (TU Delft)), Roland Kanaar en Ron Mathijssen (Erasmus MC). Vier jonge veelbelovende onderzoekers van het Erasmus MC krijgen de ErasmusMC Fellowships uitgereikt. Toptalenten van Codarts Rotterdam wisselen de lezingen af met muziek, dans- en circus-optredens geïnspireerd op het thema.
Locatie: De Doelen, Rotterdam
Datum: vrijdag 4 oktober Tijd: 14.30 u, met borrel om 16.30 u.

Meer info over het programma, de sprekers en de bereikbaarheid van De Doelen is te vinden op www.erasmusmc.nl/lofdergeneeskunst