Kathrin Schlegel – Der Stein des Weisen – Onthulling 3 september

Het College van Bestuur van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) nodigt u van harte uit om de feestelijke onthulling bij te wonen van het kunstwerk Der Stein des Weisen van kunstenaar Kathrin Schlegel.

Het monumentale buitenkunstwerk is gesitueerd in Park Noord op campus Woudestein. In dit hedendaags ensemble is de historische sokkel, die eeuwen het Erasmusbeeld van Hendrick de Keyser heeft gedragen, door de kunstenaar samengebracht met een monumentale RVS sculptuur. Het gepolijste oppervlak van de sculptuur, die qua vorm het midden houdt tussen een spreek- en gedachtewolk, reflecteert de toeschouwer en de omgeving. Het kunstwerk nodigt de toeschouwer uit om denkbeeldig in de voetstappen van Erasmus te treden, de gedachten van de filosoof te overdenken en zijn nalatenschap opnieuw te overwegen.

Der Stein des Weisen wordt op de dag van de Opening Academisch Jaar 2018-2019 officieel onthuld door collegevoorzitter Kristel Baele in aanwezigheid van de kunstenaar. Bij de onthulling wordt ook een publicatie gepresenteerd met teksten die ingaan op het ontstaansproces, de context en betekenis van het ensemble. Daarnaast is in de Erasmus Gallery een installatie en video-animatie te zien van kunstenaar Kathrin Schlegel.

Maandag 3 september
11.15 uur: koffieontvangst en inloop in de Erasmus Gallery in het Erasmus Building op campus Woudestein, Erasmus Universiteit R’dam (Bgm Oudlaan 50, 3062 PA).
11:45 uur: feestelijke onthulling door Kristel Baele, voorzitter van het College van Bestuur van de EUR, gevolgd door enkele sprekers. Het programma wordt afgesloten met een lunch.

De EUR streeft al vanaf de vroege ontwikkelingen van de universiteit op Woudestein naar een omgeving met een bijzondere uitstraling. Beeldende kunst speelt in dit streven sinds het begin een belangrijke rol. Dat is zichtbaar in het niveau en de grote variatie aan kunstwerken die te zien is in de gebouwen en de buitenruimte van de universiteit. De kunstwerken vormen samen de kunstcollectie EUR.

Info kunstzaken EUR, T (010) 408 2802 – M 06 13777244 – E art-affairs@eur.nl. Tentoonstelling in de Erasmus Gallery tot 19/10 (ma – vrij: 9 – 18 u).