Cartoonfestival Rotterdam

Stichting Cartoonfestival Rotterdam (SFR) organiseert i.s.m. de Stichting ‘Erasmus icoon van Rotterdam’ een cartoonfestival met als thema ‘vriendschap’ (tussen mensen van ver schillende culturen). Erasmus vond dat 500 jaar geleden al een belangrijk thema en dat is het nog steeds. Rotterdam is een stad waar mensen uit de hele wereld samen wonen. Dit 2e festival omvat een cartoon/expositie, tekendemonstraties door (strip)tekenaars, illustratoren, portrettekenaars, animatoren e.a. hun kunsten en er worden met hen workshops georganiseerd.

Zo’n 70 cartoonisten uit 30 verschillende landen hebben inmiddels werk ingestuurd. De deadline is 1 oktober dus er worden nog meer inzendingen verwacht.

Aan een strip/ en cartoonwedstrijd voor jongeren kan iedereen tussen 2 en 18 jaar meedoen. Houd uw (klein)kind van strips of cartoons? Tekent hij/zij ook wel eens zelf? Laat hij/zij een stripje of cartoon tekenen waarin het onderwerp ‘vriendschap tussen bevolkingsgroepen’ heel duidelijk in beeld wordt gebracht. Vriendschap is niet hetzelfde als respect.

Het samen wonen van mensen van verschillende culturen in Rotterdam gaat goed maar het zou nog beter gaan als mensen uit verschillende groepen elkaar meer zouden ontmoeten en vrienden zouden worden. Maar hoe ziet dat vrienden worden er volgens uw (klein)kind uit? Laat hij/zij dit op een grappige manier tekenen. Er kunnen mooie prijzen mee worden gewonnen. Het inschrijfformulier kan worden gedownload via www.cartoonfestivalrotterdam.nl

CFR vindt het belangrijk dat jonge kunstenaars mogelijkheden krijgen om hun werk aan een groter publiek te laten zien. Vaak wordt hen wel een platform geboden maar niet zelden wordt betaling vergeten. Studenten van de Willem de Koning Academie zijn gevraagd om ontwerpen te maken voor de poster en de catalogusomslag. Het prijzengeld dat CFR heeft uitgeloofd vormt een bescheiden poging om dit te veranderen, met als hoofdprijs € 200,00, een tweede prijs van € 150,00 en een derde prijs van € 100,00.

Enkele ontwerpen voor de poster en de catalogusomslag:

Datum: Opening op vrijdag 29 november om 17.00 uur, door wethouder B. Wybenga (Handhaving, Buitenruimte, Integratie en Samenleving)
Locatie: Bibliotheek Rotterdam, Hoogstraat 100.
Te zien tot 15 december.